Helaas geen uitbreiding van schooldagen

1 juni 2021

Minister Slob heeft aangegeven dat al het onderwijs weer volledig open moet per 7 juni. De Mackayschool kiest ervoor om door te gaan op de huidige wijze en om niet te gaan uitbreiden.

Dit is ongelooflijk jammer, want willen niets anders dan weer voor elke groep alle dagen onderwijs aanbieden. Maar helaas is 5 dagen onderwijs momenteel niet op een verantwoorde wijze mogelijk.

Want momenteel stijgt het ziekteverzuim nog steeds, zitten er nog steeds collega's thuis met corona of zitten thuis in quarantaine ivm een besmetting in het gezin.

Bij het overgaan naar een 5 daagse schoolweek ontstaan er grote verschillen tussen groepen. Dit zou beteken dat de ene groep 5 dagen fysiek naar school kan gaan, maar dat andere groepen naar 2 dagen fysiek onderwijs moet gaan of zelfs naar geen onderwijs omdat er geen personeel beschikbaar is.

Daarnaast is en blijft ook het aspect veiligheid zeer belangrijk. Ongeveer één derde van de VSO ouders heeft aangegeven gebruik te maken van het preventief zelftesten bij hun kinderen. Kortom een grote meerderheid maakt geen gebruik van de preventieve zelftesten. En momenteel is een heel groot gedeelte  van het personeel nog niet gevaccineerd.

Zoals al eerder aangegeven doen wij er in de 4 dagen dat uw kind op school is er alles aan om de dag zo fijn mogelijk te laten verlopen.

Momenteel vindt er schoolbreed een mooi kunstproject plaats en de laatste weken zullen in het teken staan van sportactiviteiten.

Dit besluit is genomen in samenspraak met dhr. N. Strolenberg (bestuurder van Promes), de MR en de onderwijsinspectie.

Ik hoop op uw begrip en voor vragen kunt u contact met mij opnemen,

Ronald Kamerman (directeur)