De bibliotheek op school

10 februari 2021

Bibliotheek op school

Lees 15 minuten lezen per dag.

Dan lees je 1 miljoen woorden per jaar

En leer je 1.000 nieuwe woorden per jaar.

Wat is de Bibliotheek op school

Lezen is belangrijk. Als je goed bent in lezen, ben je goed in taal. En kun je beter leren.

Bibliotheek en school werken samen om dit te bereiken. Door actief aan leesbevordering te doen en een actuele collectie kinderboeken vanuit de bibliotheek op school te plaatsen.

Ook werkt de Bibliotheek op school aan mediawijsheid. De kinderen leren om slim en veilig met internet om te gaan.

Lid van de bibliotheek

Naast boeken lezen op school, kunnen kinderen ook lid worden bij de bibliotheek in de gemeente. Dit is gratis.

SchoolWise

Op schoolWise staan de boeken van de Bibliotheek op school. En de boeken van de bibliotheek in de gemeente. Ook is er digitale informatie te vinden.

Thuis kunnen ze ook zoeken op schoolWise.