thuis onderwijs

17 maart 2020

Beste ouders verzorgers,

Wat een ongelooflijke rare , vreemde, onduidelijke en ook onwerkelijke toestand voor ons allen, maar zeer zeker voor jullie en jullie kinderen, onze leerlingen.

Niemand had voor dit scenario geen noodplan klaarliggen.

Maar wij proberen onze leerlingen, uw kinderen, op alle manieren te ondersteunen.

Maandagochtend zijn alle collega’s (die volgens de RIVM richtlijnen fit waren)  om 11 uur op school geweest.

Ter plekke hebben wij een noodplan ontwikkeld en uitgewerkt. Dit plan bevat een dagrooster en de suggesties voor thuisonderwijsaanbod, heeft u  vandaag (dinsdag) allemaal ontvangen.

Tegelijkertijd ben ik mij er terdege van bewust, dat dat heel mooi klinkt : onderwijs op afstand.

Maar wij zijn ons ervan bewust dat dat voor u heel erg lastig is.

Als school geven wij immers ook altijd aan :

school is school en thuis mag en moet een kind …………..kind zijn.

Uiteraard bent u vrij om uw eigen keuzes te maken voor uw kind, maar ik ben  wel van mening dat een voorspelbare dagstructuur, ook in deze crisistijd, voor onze leerlingen zeer belangrijk is.

Daarom doen ons best om u te ondersteunen met een lesrooster, pictogrammen en dagstructuur.

Minimaal één keer in de week zullen de leerkrachten telefonisch contact met u opnemen, maar uiteraard zijn wij dagelijks per mail bereikbaar.

Zo kunnen wij, daar waar nodig ons noodplan (want ook wij hebben met deze situatie geen ervaring), bijstellen. Zodat wij gezamenlijk het beste kunnen doen, wat momenteel, noodzakelijk is.

Ik wens u allen sterkte en gezondheid en hoop u spoedig weer te zien!

Ronald Kamerman

r.kamerman@stichtingpromes.nl