corona virus en berichtgeving van Stichting Promes

Meppel 13 maart 2020

Onderwerp: Coronavirus

Beste ouders/verzorgers,

Gistermiddag is er een persconferentie geweest waarin de overheid en het RIVM aanvullende maatregelen hebben afgekondigd met betrekking tot de bestrijding van het Coronavirus. Zoals onze scholen eerder hebben gemeld zullen wij de richtlijnen van het RIVM en de GGD volgen.

Het advies is dat als je verkoudheidsklachten zoals hoesten en niezen maar ook keelpijn en (koorts) hebt, thuis te blijven totdat deze klachten weer over zijn. Deze maatregelen gelden eerst tot en met 31 maart en gelden voor kinderen en volwassenen!

Vanaf vandaag zullen leerkrachten met deze verschijnselen dan ook niet op school aanwezig zijn. We kunnen niet voorzien hoeveel leerkrachten afwezig zullen zijn in de komende periode. Wel is duidelijk dat we er rekening mee moeten houden dat er groepen naar huis gestuurd moeten worden omdat er geen leerkracht beschikbaar is. Ook de invalpool heeft weinig tot geen invalleerkrachten beschikbaar op dit moment.

Ondertussen wordt op school al het mogelijke gedaan om besmetting te voorkomen door de onderstaande richtlijnen te volgen:

Regelmatig handen wassen

Hoesten in de binnenkant van je elleboog

Papieren zakdoekjes gebruiken en na gebruik direct weggooien.

U mag erop vertrouwen dat onze scholen hun uiterste best doen om tijdig te communiceren. In deze situatie is dat echter erg lastig en kan het gebeuren dat u zeer kort van te voren nog te horen krijgt dat de leerkracht van uw kind vanwege de genoemde verschijnselen niet naar school kan komen. We beseffen dat u graag weet waar u aan toe bent, maar rekenen op uw begrip voor deze situatie van overmacht.

Maandagmorgen is er een spoedoverleg met de Drentse Schoolbesturen voor openbaar basisonderwijs.  Mochten hier zaken uitkomen die wij op Stichting Promes niveau aan u moeten laten weten dan ontvangt u van mij weer een brief.

Mocht het op schoolniveau zijn dan zal de school dit, op de te doen gebruikelijke wijze, met u communiceren.

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet, mede namens de directeuren,

Wim van Selling,
Voorzitter College van Bestuur